navtične vrvi

Posebno skrb namenjamo proizvodnji navtičnih vrvi, kjer imamo v ponudbi praktično vse kar morjeplovci potrebujejo na svojih plovilih. Za izdelavo uporabljamo visoko kvalitetne UV stabilizirane materiale, odporne na vremenske vplive. Navtične vrvi tudi po uporabi v morju ostanejo mehke, ker minimalno vpijajo sol.

dvojno pletene navtične vrvi

Osnova navtičnih vrvi so dvojno pletene poliestrske vrvi. Dvojno pleteno pomeni, da je vrv sestavljena iz pletenega polnila in opleta. Pleteno polnilo zagotavlja, da pri pretrgu opleta ne pride do popolnega pretrga vrvi.

Navtične vrvi so izdelane iz visoko kvalitetnega UV stabiliziranega poliestra in so potopne. Lahko so enobarvne, bele z barvno oznako ali večbarvne v dimenzijah od 8 – 16 mm. Uporabne so kot dvižnice, škote, privezne in sidrne vrvi.

špiralno pletene navtične vrvi

Špiralno – polno pletene vrvi so delno dinamične ter prijetne za uporabo predvsem kot privezne navtične vrvi. 18 niti je špiralno prepletenih med seboj v polno vrv, ki ne potrebuje polnila. Narejene so iz visokokvalitetnega HT poliestra (potopna) ali polipropilena (plavajoča) v vseh osnovnih barvah, debeline 8 do 18 mm.

Špiralno pletena navtična vrv iz polipropilena je plavajoča, zato jo uporabljajo kot vlečno vrv za smučanje in tubanje ter razne oznake na vodi. V ta namen jih izdelujemo v rdeče beli ali drugih barvnih kombinacijah, debeline 8 in 10 mm.

vite navtične vrvi

Ta oblika navtične vrvi je zaradi svojega klasičnega in prijetnega videza zelo priljubljena v pomorstvu, kjer se največ uporablja kot privezna vrv.

Na našem tržišču smo edini, ki vito vrv izdelujemo po posebnem postopku, pri katerem osnovne tri žile vrvi špiralno spletemo iz osnovnih niti (klasično so samo posukane). To preprečuje izvlečenje niti in poveča dinamičnost same vrvi kar omogoča manjšo togost priveza (ne cuka). Izdelujemo jih iz HT poliestra (potopne – večja nosilnost) v beli, t.modri, zlati barvi, ali iz polipropilena v beli ali temno modri barvi (manjša nosilnost-plavajoče). Vite vrvi so v debelinah od 12 do 20 mm.

Uporabne so večinoma kot privezne ali sidrne vrvi ter za dekoracijo. Pri vitih vrveh vam izdelamo tudi razne zanke in zapletke.

mreže

K navtični ponudbi sodi tudi izdelava različnih ročno izdelanih mrež iz vrvi, ki se uporabljajo na plovilu. To je lahko mreža za ograjo, mreža med trupoma katamarana, mreža kot srajčka za bokobrane in podobno. Mreže izdelamo po predhodnem dogovoru po vaših željah in zahtevah.