vrvi in vrvice

Naše vrvi, vrvni izdelki, ročno izdelane mreže iz vrvi so namenjeni za industrijo, obrt, kmetijstvo, gradbeništvo, navtiko, skratka kjerkoli se pojavi potreba po teh izdelkih.

sintetične vrvice – skupina 1000

Vrvice so krožno pletene, sestavljene iz jedra in opleta. Izdelujemo normalno pletene za vsakdanjo uporabo, lahko pa na željo izdelamo trše, močnejše, redkejše, brez polnila z več ali manj polnila, skratka po želji kupca, vendar v določenih količinah.

Izdelane so iz kvalitetnih materialov kot so poliamid, za bolj statične in odporne pa poliester in polipropilen v beli in vseh osnovnih barvah, v debelinah od 1 do 7 mm.

Uporabljajo se za napenjanje šotorov in raznih ponjav, navtiki, v kmetijstvu za nakladalke, priveze, povodce, v gradbeništvu, za zidarsko tesarske vrvice, za tehnične vrvice pri raznih stikali, za zavese in senčila, za gugalnice, sanke, za vlečenje kablov, nekateri jih uporabljajo za tesnila, pletenje pasov, pletenje povodcev za živali ipd.

dvojno pletene vrvi – skupina 2000

To so krožno pletene vrvi, katerih posebnost je pleteno polnilo. To pomeni, če se slučajno pretrga – oguli oplet, še vedno ostane pleteno polnilo in prepreči popoln pretrg vrvi.

Vrvi izdelujemo iz visoko kvalitetnega UV stabiliziranega poliestra v vseh osnovnih barvah, debeline od 8 do 16 mm in so vremensko odporne.

Dvojno pletene vrvi se uporabljajo v navtiki za opremo in privez plovil, v gradbeništvu za škripčevje, vleko in razne priveze, v kmetijstvu za povodce, podiranje dreves skratka povsod, kjer so potrebne večje natezne sile.

špiralno pletene vrvi – skupina 3000

Tem vrvem radi pravimo delovne vrvi, ker so prijetno mehke in dinamične. 18 niti je špiralno prepletenih med seboj v polno vrv, ki ne potrebuje polnila. Za izdelavo uporabljamo HT poliester in raznobarven polipropilen. Možne debeline so od 8 do 18 mm.

Špiralne vrvi so zelo uporabne povsod, kjer potrebujete mehke, prijetne in močne vrvi. Polipropilenske špiralne vrvi radi uporabljajo za na vodo, ker so plavajoče. Uporabljajo se za oznake na vodi, za vlečenje smučarjev in tub na vodi. V ta namen jih izdelujemo v rdeče – beli kombinaciji, lahko pa so tudi drugačne kombinacije.

vite vrvi – skupina 3500

To so klasično vite vrv iz treh špiralno pletenih stremenskih vrvi. Na področju vitih vrvi smo eden redkih, ki jih vijemo iz špiralno pletenih stremenskih vrvi. Ostali jih vijejo iz vitih stremen, naša stremena pa so pletena in s tem je manjša možnost izvleka niti.

Vite vrvi izdelujemo iz HT poliestra (potopne) v beli,t.modri in zlati barvi in polipropilenske (plavajoče) v beli in t. modri barvi, debeline od 12 – 20 mm.

Uporabljajo se večinoma v navtiki za privez plovil, primerne so tudi za ograje, ker so močne in lepega videza. Na željo naredimo tudi razne zapletke in zanke.

akrilne vrvice – skupina 4000

Akrilna vrvica je zelo uporabna »špaga«. To je mehkejša, gladko ali poudarjeno pletena (ketna) vrvica s polnilom iz 100% poliakrila, pestrih barv. Čeprav je sintetična, je po otipu in izgledu kot bombaž. Lahko jo toplotno režemo. Delamo jo v debelinah od 2 do 6 mm, po želji tudi debelejšo ali tršo.

V zadnjem času se veliko uporablja za ročaje pri darilnih vrečka in torbah, obesne kartončke pri steklenicah, uporabna je za pletenje makramejev in obešank za rože, razne okrasne izdelke, v konfekciji pri športnih oblačilih in trenirkah, lahko jo imate tudi za vezalke, zelo radi jo imajo za povezovanje časopisov in paketov.

bombažne vrvice – skupina 5000

Bombažne vrvice so izdelane iz čistega surovega ali obarvanega bombaža debeline od 1,5 do 8 mm. Uporablja se tam, kjer mora biti uporabljen naravni material.

Najpogosteje jo uporabljajo za stenj pri oljnih lučkah, baklah in svečah, v konfekciji za športna oblačila in raznih okrasnih izdelkih.